YENİ DÖNEM ÖZEL GÜVENLİK SÖZLEŞMELERİNDE YAPILMAMASI GEREKEN KRİTİK HATALAR

YENİ DÖNEM ÖZEL GÜVENLİK SÖZLEŞMELERİNDE YAPILMAMASI GEREKEN KRİTİK HATALAR NELERDİR ?

NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR ?

Özel Güvenlik Hizmetlerinin verilmekte olduğu tüm toplu yapı, residence, alışveriş merkezleri, fabrika ve sanayi siteleri, eğitim kurumları, sağlık kurumları ve hastaneler ile diğer tüm dikey ve yatay tesislerde 2022 yılını kapsayacak olan hizmet sözleşmelerinin yenilenmesi ile alakalı süreç Eylül 2021 itibariyle başladı.

Firmalarla yapılan hizmet sözleşmelerinin başlangıç tarihlerini kapsayan 31 Aralık tarihi öncesinde, yukarıda belirttiğimiz tüm yapı sektörleri ve segmentlerinde görev alan Yönetim Kurulu üyeleri yapmaya başladıkları hummalı çalışmalar doğrultusunda, satın almakta oldukları Özel Güvenlik Hizmetleri ile alakalı olarak teklifler toplamaya başlayarak, yeni dönem için işletme bütçelerine uygun maliyetler anlamında firma değerlendirme süreçlerinin startını verdi.

Peki start verilen bu sözleşme yenileme süreci öncesinde Yönetim Kurulları nelere dikkat etmeli ?  İleride doğabilecek yasal haklarını korumak adına hangi kriterleri dikkate almalı ?

Bu içeriğimizde sektörümüzün heyecanlı gibi görünen fakat bir o kadar da yara almasına sebep olan sözleşme yenileme süreçlerinde yapılan hatalara değineceğiz.

Öncelikle, mevcut sözleşmenizin yenileme tarihi yaklaşıyor ve geride bıraktığınız 1 yıl içerisinde çalışmakta olduğunuz güvenlik firmasının yıl boyunca sizlere kattığı tüm artıları ve eksilerinin değerlendirilmesi için kritik süreç sizler için işlemeye başlıyor.

Tesis içerisinde teyitsiz ve kayıtsız ziyaretçi ve araç alımı, görevli personellerin sorunlu ziyaretçi karşılamaları ve yönlendirmeleri, alandaki hakimiyetleri, kat maliklerinden gelen yoğun şikayetler vb. bir çok önemli hususta sınıfta kalan firmalar ise bu süreçte mevcut bir değişim yaşamamak, ellerindeki mevcut işi kaybetmemek adına çözüm yolları oluşturmaya başlıyorlar. Peki nedir bu çözüm yolları ? Tesisin öz malı olacak olan yatırım desteği ve fiyat politikası. Bu iki alternatifle şansını deneyen mevcut firmaların bir çoğu hizmet vermeye devam ederken, bir çoğu ise Yönetim Kurullarının almış oldukları kararla değişime mani olamayıp, hizmetlerini yeni güvenlik firmasına devir ederek projeden ayrılıyorlar.

Bu şekilde işleyen süreçlerin ne kadarına hakimsiniz ? Veya yeni bir güvenlik firması ile anlaşma aşamasında mısınız ? O halde sizlere bu süreçte dikkat etmeniz gereken en önemli hususu, önemle belirtelim.

Bu noktada önce tesisiniz için aradığınız kriter önceliğinin gerçekten güvenlik mi ? yoksa işletme bütçesindeki maliyetleriniz mi ? bunları belirlemeniz gerekiyor. Bu iki önemli kriteri önünüze koyarak değerlendirdiğinizde, almakta olacağınız güvenlik hizmeti için ise en önemli süreç, yani teklif toplama süreci sizleri bekliyor.

Sektörde hizmet veren 3.800’e yakın Özel Güvenlik firmasının bölgesel ağırlıklı çalışan yaklaşık %70’i, sözleşme yenileme dönemlerinde bölgelerinde iş almak için İŞVEREN KURUMLARA sunmuş oldukları fiyat tekliflerini düşük maliyetlerden vermek / maliyetlerin aşağıda kalması adına ise belirtmiş olduğumuz bu fazla mesai çalışmalarını bordro içerisine dâhil etmeden, bordroda sadece net maaşı resmileştirmektedir.

Son zamanlarda ise firmaların sağlamış olduğu bu olumsuz açıklardan yararlanan sektörde görevli güvenlik görevlileri, çalışmış olduğu dönemler içerisinde yapmış oldukları bu resmi mesai ücreti kısımlarının bordroda görünmemesi, görünmediği gibi de kendilerine ödenmemesi gerçeğinden yola çıkarak, noterler vasıtası ile iş sözleşmelerini haklı sebeple fesih etmekte, hem firmalarını, hem de bu durumdan sözleşme gereği müteselsilen sorumlu olan İŞVEREN KURUMUN Yönetim Kurullarına açmış oldukları iş davaları neticesinde, ödenmeyen bu fazla mesai ücretlerinin dışında kalan kıdem ve ihbar tazminatlarını da mahkeme kanalıyla kazanmaktadırlar.

ETS GÜVENLİK, sektörde yaşanan bu üzücü kriz niteliğinde ki durumlara sebebiyet vermemek adına vermiş olduğu tüm fiyat tekliflerinde, bordro maliyetleri kısmına koyduğu yasal mesai saati ücreti olan kısmı ile hem kendisini, hem de sizlerin haklarını önemle koruma altına alıyor.

Bu önemli hususa dikkat ederek şartnameler hazırlamanızı veyahut teklif sürecindeki isteklerinizi net bir şekilde firmalara bildirmenizi, ilerleyen süreçlerde yasal anlamda hukuki cezalarla karşılaşmamak adına alacağınız fiyat tekliflerinde ödenecek maaş, mesai, yol ve yemek ücretlerinin ne şekilde ve nasıl ödeneceği konularına önemle dikkat etmenizi tavsiye ediyor, piyasa şartlarının altında düşük maliyetlerle alacağınız hizmetin ilerleyen süreçlerde sizlere mali açıdan ağır bir yük bırakacağını önemle belirtmek istiyoruz.

 



Bir yanıt yazın

Teklif Formu
1 Step 1

Fiyat Teklif Formu

keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder